Viktig info till dig som reser med tåg till Stockholm i sommar

Den så kallade "Getingmidjan" mellan Stockholm Central och Stockholm södra kommer att vara avstängd under perioden 25 juni till och med 19 augusti. Här får du mer info kring hur detta påverkar dig som tågresenär.

Getingmidjan mellan Stockholm Central och Stockholm södra är en av Sveriges viktigaste tågsträckor. Här passerar alla tåg mellan Stockholm och södra Sverige och för att utveckla denna viktiga sträcka kommer renoveringsarbete att genomföras under åtta sommarveckor åren 2018, 2019 och 2020.

Under dessa veckor kommer Getingmidjan att stängas av helt. Nu i sommar kommer det att gälla från klockan 22.00 den 25 juni till och med klockan 05.00 den 19 augusti. Du som reser till eller från Stockholm med tåg från våra sörmländska stationer under den här tidsperioden kommer att påverkas av avstängningen. Både färdval och restid kan komma att förändras.

Även under denna tid kommer det gå att ta tåget, men det kommer alltså medföra förändringar från det som du är van vid. Inga tåg kommer under avstängningstiden att kunna passera på sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Detta innebär att tågen till och från södra Sverige kommer avgå och ankomma Stockholms södra respektive Flemingsbergs station. Du som resenär får under avstängningsperioden åka med SLs pendeltåg till och från Stockholms södra och Flemingsberg för att ta dig till och från centrala Stockholm.

Det är många som reser med fjärr- och regionaltåg under de sommarveckor som är aktuella för avstängningar. Se till att ta reda på vad som gäller för just din resa i god tid innan. 

Läs mer om avstängningen på Trafikverkets webbplats här!