Sommarkortet – för sommarens nödvändiga resor

För dig som är ungdom eller student och har behov av att resa mycket kollektivt i sommar finns vårt Sommarkort. Produkten ger dig obegränsat resande hela sommaren för 550 kr.

Återigen en sommar som inte blir som vanligt. Men vid sidan av Corona-pandemin finns ändå en vardag som rullar på. Ofta behövs kollektivtrafiken för att få vardagen att fungera, inte minst för de ungdomar och studenter som saknar körkort eller tillgång till egen bil. För dig som behöver resa kollektivt i sommar lanserar vi nu Sommarkortet, produkten som ger obegränsat resande med buss i hela länet under hela sommaren (5 juni-18 augusti). Observera att det inte gäller för resor med tåg.  

Sommarkorten laddas på ditt gröna resekort och finns att köpa via Mina Sidor, hos någon av våra ombud eller i de bussar som tillåter påstigning fram och försäljning ombord (håll utkik efter grön dekal i bussens framruta).  När du har biljetten laddad på kortet blippar du den i validatorn ombord på bussen vid varje resa. Tänk också på att du vid en kontroll måste vara beredd att visa upp giltig student-ID om du är student och legitimation som styrker din ålder.

Så här köper du sommarkortet på Mina Sidor: 

1. Logga in på Mina Sidor och tryck på "Köp biljett".
2. Vid val av antal zoner väljer du "Alla zoner".
3. Välj period: 30+ dagar - där hittar du Sommarkortet!

Se också film som visar hur man gör här!

Fakta, Sommarkortet 2021

Gäller för: Ungdomar (7-19 år) eller studenter som studerar på minst 75% studietakt (giltig studentlegitimation krävs).  

Pris: 550 kr.

Giltighetstid: Obegränsat resande på alla länets bussar (ej tåg) från och med den 5 juni till och med den 18 augusti.

Köpkanaler: Kan köpas hos ombud eller via Mina Sidor på Sormlandstrafiken.se.

Mer info: Hör av dig till Sörmlandstrafikens kundservice: 0771 – 22 40 00.

Frågor och svar: Sommarkortet 2021

Hur mycket kostar kortet och när finns det att köpa?
Årets sommarkort kommer att kosta 550 kronor (50 kronor dyrare än förra året). Det är tillgängligt att köpa från och med den 17 maj till och med den 31 juli. Du köper kortet hos ombud eller via Mina Sidor och laddar på produkten på ett grönt resekort.

Vad innebär biljetten och vilka villor gäller?
Produkten gäller för fritt resande i hela länet (ej tåg) mellan den 5 juni och 18 augusti för studenter på minst 75 procents studietakt samt ungdom till och med 19 år.

Hur legitimerar jag mig vid kontroll?
Vid kontroll måste du, förutom att visa upp själva produkten, också kunna styrka att du antingen studerar med giltig studentlegitimation eller för dig till och med 19 år styrka med ID-handling.

Hur validerar jag biljetten ombord på bussen?
När du köper produkten laddar du på den på ditt gröna resekort. Vid varje resa behöver du validera (blippa) kortet i bussens validator. Om bussen har påstigning fram hittar du validatorn vid föraren. Om bussen har stängda framdörrar hittar du validatorn vid mittendörrarna.

Hur ska jag tänka kring att resa kollektivt under Corona-pandemin?
Kortet gäller för obegränsat resande hela sommaren, men fortfarande gäller direktiven att undvika kollektivtrafik i den mån man kan. Du ska alltså endast resa kollektivt för nödvändiga resor, exempelvis till utbildning eller jobb. Har du möjlighet att välja ett annat färdsätt ska du enligt gällande rekommendationer avstå bussen. Detta för att vi tillsammans på bästa sätt kan ta vårt ansvar för att minska smittspridningen.