Skolelever: Glöm inte att spara korten

Är du skolelev och står inför ett långt sommarlov? Grattis! Men tänk på att vara rädd om ditt gröna resekort under sommaren.

Passa på att njuta av sommaren – men glöm inte att spara ditt gröna resekort. Du kommer behöva det för att åka buss även till hösten. När nästa termin börjar kommer du att nämligen att använda samma kort för att få åka buss igen. Du får alltså inget nytt kort till hösten utan det är samma kort som ska användas. Tappas kortet bort gäller samma rutin som under läsåret, alltså:  

Om du tappar bort ditt skolkort ska du vända dig till din kontaktperson för skolkort. En avgift kan tas ut av din kommun eller skola för att utfärda ett nytt skolkort. Har du laddat reskassa eller andra produkter på kortet ska du även vända dig till Sörmlandstrafiken.

Från och med morgonen den 16 juni klockan 03:00 kan du inte längre åka på ditt skolkort. För att säkra fritt bussåkande hela sommaren rekomenderar vi varmt vårt sommarkort. Det är tillgängligt för dig mellan 7-19 år eller du som är student upp till 26 år. Sommarkortet kostar 500 kronor och gäller för obegränsat antal resor inom Sörmlands län med samtliga busslinjer, (ej tåg) mellan 30 maj till 21 augusti 2017. Kortet köper du hos något av våra ombud eller direkt på bussen.

Läs mer om sommarkortet här!

Trevlig sommar!