Så tar du bussen till Mellon den 29 februari

Ska du på melodifestivalen i Eskilstuna den 29 februari? Här kommer information om busstrafiken som är bra att känna till.

Melodifestival-eventen sista helgen i februari är en stor händelse i Eskilstuna. Det första vi vill skicka med är att det går alldeles utmärkt att åka kollektivt till eventen. Linje 6 går till Munktellstaden och avgår varje halvtimme under dagtid på lördagen. Du kan även ta linje 1 eller linje 2 som också stannar i närheten av Munktelllområdet (hållplatserna Munktellsgatan eller Västergatan). Notera att linje 6 slutar gå klockan 21.10 på kvällen så du som ska hem från huvudeventet på lördagen tar då linje 1 eller 2 istället. Se karta nedan och använd reseplanerare på vår webb eller i appen för att hitta de avgångar och hållplatser som passar dig bäst.

Vi vill också påpeka att det rent generellt kommer att vara mycket folk i rörelse i centrala Eskilstuna under hela lördagen. Det innebär att bussarna som trafikerar centralt kan få framkomlighetsproblem vilket kan medföra mindre förseningar. Till familjeeventet på Fristadstorget på lördagen väntas många barnfamiljer och det gör att barnvagnsplatserna snabbt kan ta slut. Vi rekommenderar därför att du som åker med barnvagn in till stan under lördagen är ute i god tid.