Ny biljett för dig som inte har möjlighet att köpa i appen

Med stängda framdörrar går det inte att köpa biljett ombord eller resa med reskassa. Därför lanserar vi nu en ny biljett för dig som inte har möjlighet att betala i appen.

Biljetten heter ”Tur och retur zon” och gäller i sex timmar från köp. Den kostar 60 kr för vuxna och 40 kr för ungdom/student. I och med att biljetten kan köpas hos ombud är det ett bra alternativ för dig som normalt brukar resa med reskassa eller köpa biljett med kontokort ombord på bussen.
– Vi vet alla att ingenting har varit sig likt på bussarna på grund av Corona-pandemin. Den här biljetten kommer hjälpa de resenärer som inte har möjlighet att köpa biljetter via appen, säger Zana Zgog som är försäljnings- och marknadsansvarig hos Sörmlandstrafiken. 

I och med denna biljett kan resenärer köpa produkten hos ombud och sedan resa fritt inom en zon under sex timmar. Det innebär exempelvis att man inte behöver vara beroende av att det finns ett ombud på platsen man reser till för att kunna köpa biljetten tillbaka. För den som vill resa längre än sex timmar finns sedan tidigare dygnsbiljetten som gäller 24 timmar från köp.

Frågor och svar kring den nya biljetten:

Vart kan jag köpa den här biljetten?
Biljetten kan köpas på Sörmlandtrafikens hemsida eller hos något av våra ombud. Se lista över ombud under fliken Försäljningsombud här! 

Hur fungerar biljetten?
Biljetten kan köpas för giltighet i valfri zon och gäller i sex timar från och med köptillfället. Oavsett om du köper biljetten via Sörmlandstrafiken.se och laddar på ditt gröna resekort eller via ombud så aktiveras den direkt vid köp. 
 

Vad kostar biljetten?
Den kostar 60 kr för vuxen och 40 kr för ungdom/student.

Varför inför ni den här biljetten?
Vi inför biljetten tillfälligt för att kunna erbjuda ett alternativ för de som inte kan använda vår app men önskar en biljett med lite längre giltighetstid. 

Hur gör jag om jag behöver resa över flera zoner?
Denna biljett gäller endast inom en zon. För den som önskar resa över flera zoner finns ”Dygnsbiljett flera zoner” som kostar 180 kr för vuxen eller 120 kr för ungdom/student. 

Tänk på att vi i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortsatt uppmanar alla som kan att välja andra färdmedel än kollektivtrafik för tillfället för att minska smittspridningen av Covid-19.