Nu kan pendlarna öppna SL-spärrarna direkt med sina digitala biljetter

Det har blivit enklare för alla sörmlänningar som pendlar till Stockholm. Nu går det nämligen att öppna SL-spärrarna till tunnelbana och pendeltåg direkt med den digitala Movingo-biljetten.

Pendlarbiljetten Movingo lanserades under hösten 2017 och kombinerar tågtrafik på vald pendelsträcka med lokal kollektivtrafik på en och samma biljett. Ett upplägg som förenklar för resenären och uppmuntrar till kollektivt resande. Bakom biljetten står Mälardalstrafik som ägs gemensamt av Region Sörmland, Region Uppsala, Region Västmanland, Region Örebro län, Region Östergötland samt Stockholms läns landsting.

Stockholmspendlare utgör en stor del av målgruppen och nu kommer därför en efterlängtad nyhet. Den digitala biljetten går att blippa direkt i SL-trafikens spärrar till tunnelbana och pendeltåg, vilket gör att resenärerna slipper vänta i biljettkö och manuellt visa upp biljetten för spärrvakterna.
– Möjligheten till att arbetspendla är av stor betydelse för vår region och det är viktigt att vi har produkter och tjänster som gör det så enkelt och smidigt som möjligt för pendlarna. Alla små steg mot att förenkla pendling och kollektivt resande gör stor skillnad i helheten. Att Movingo med tillhörande app blir ännu smidigare är viktigt i arbetet för ett långsiktigt hållbart resande i Sörmland och i Mälardalen, säger regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S).

Dagligen arbetspendlar ca 2 800 personer till och från Stockholm med Movingo. Sträckan Eskilstuna-Stockholm är den vanligaste med ca 650 Movingoresenärer. Movingobiljetten kan köpas digitalt via Movingos egna app eller via den vanliga SJ-appen. Båda varianterna fungerar som spärröppnare i SL-trafiken.