Info om tåganpassningar i Strängnäs kommun

Du som kombinerar buss med vidare resande med tåg i Strängnäs kommun kan nu i december uppleva problem att hinna med anslutande avgångar. Detta är temporärt och kommer att bli bättre i och med att alla avgångar på Svealandsbanan trafikeras med de nya Mälartågen i januari.

I väntan på att de nya Mälartågen ska trafikera samtliga avgångar på Svealandsbanan (preliminärt i mitten av januari) körs vissa avgångar fortfarande med de gamla loktågen. Detta påverkar bytestiderna till flera av våra busslinjer negativt då de i många fall blir väldigt korta. I klartext blir det svår för flera resenärer att hinna med anslutande avgångar. När alla avgångar på Svealandsbanan körs med de nya Mälartågen, i nuläget i mitten/slutet av januari, ska tågen ha ordinarie körtider och bytestiderna ska därmed vara som vanligt igen. De kommer då vara bättre anpassade för att kombinera med anslutande bussar. Men fram till dess kommer resenärer som kombinerar tåg och buss med alltså att drabbas.

Vi ber om överseende med detta och uppmanar resenärer att ha tålamod. Detta är en tillfällig försämring på grund av korrigeringar i tågens tidtabeller med kort varsel.