Gör en insats för dina medresenärer – ha biljetten redo

Hösten är här och med den är det fler och fler som börjar resa kollektivt igen. För att hjälpas åt och göra resan så bra som möjligt för alla ber vi dig tänka på att ha din biljett redo när du kliver på bussen.

Oavsett vilken biljettyp du använder så ska den blippas i validatorn på bussen för att vara giltig. Det är därför viktigt att du har din biljett redo direkt när du kliver på bussen för att så snabbt som möjligt kunna blippa den och fortsätta vidare till din plats. Genom ett snabbt flöde vid påstigning undviker vi köer och minskar därmed risken för trängsel ombord. Det underlättar också för föraren att hålla tidtabellen och därmed kan vi fortsätta att hålla uppe vår höga punktlighetsnivå (över nio av tio bussar kommer i tid enligt ordinarie tidtabell). Du som köper biljett ombord (för närvarande endast möjligt i Eskilstuna kommun) ska ha ditt betalkort redo när du kommer fram till föraren.  

Så tack för din omtanke och förutseende!

Här nedan följer instruktioner för hur du blippar din biljett:

Bilden visar en illustration över bussens validator. Pilar visar hur man ska blippa sina gröna resekort i den övre delen och mobilbiljetter i den undre delen.