Trafikförändringar i juni

I sommar byter vi tidtabell för bussarna vid två tillfällen utöver det vanliga. Det beror på att tågen får nya tidtabeller p.g.a. banarbeten. Och för att du lättare ska kunna byta mellan tåg och buss justerar vi helt enkelt bussarnas tider efter tågens.

I normalfallet byter vi i Sörmland tidtabell andra söndagen i december. Men i år sker det vid två ytterligare tillfällen. Det beror på att den så kallade "Getingmidjan" för tågtrafiken mellan Stockholm Central och Stockholm södra kommer att vara avstängd under perioden 25 juni till och med 19 augusti. Och för att det ska vara möjligt att byta mellan tåg och buss anpassar vi helt enkelt många linjer efter tågens tidtabell. 

Eskilstunas stadstrafik får dessutom en sommartidtabell. Det låter lite rörigt, eller hur? Men nedanför reder vi ut vad som gäller

Hitta din tidtabell  

För att hitta din tidtabell kan du söka i Sörmlandstrafikens app, där ser du dessutom bussarnas position i realtid. Du kan också söka i reseplaneraren på webben, eller hämta  tidtabellerna i PDF-format här! 


Tidtabellskifte för Sörmland  
(exklusive
 Eskilstuna landsbygdstrafik och Strängnäs stads- och landsbygdstrafik)  

25 juni–19 augusti får Sörmland (exklusive Eskilstuna landsbygdstrafik och Strängnäs stads- och landsbygdstrafik) en speciell tidtabell. Den 20 augusti, när tågtrafiken går som vanligt igen kommer vi att byta till en hösttidtabell. Tidtabellen för hösten kommer att vara sökbar i vår reseplanerare, samt som PDF:er från den 26 juni. 

I sommartidtabellen för Sörmland sker en del mindre justeringar inom ca 10 minuter. Men vissa turer har fått en del större justeringar. Dessa är:

Gnesta kommun

Linje Dagtyp Nuvarande avgångstid Från Avgångstid från 25 juni
543 M-F 10.18 Gnesta 09.18
543 M-F 10.45 Laxne 09.45
551 M-F 07.45 Gnesta 08.16

Trosa kommun
Linje 550 Trosa–Vagnhärad: Turen 8.14 på vardagar indragen.
Linje 550 Vagnhärad–Trosa: Ny tur på lördagar 10.20 

Nyköping kommun
Linje 161: Nyckelpigan återfår sin vanliga linjesträckning på Öster i riktning mot Brandkärr efter en längre tids vägavstängning. 

Sommartidtabeller för Eskilstuna
18 juni–19 augusti gäller sommartidtabeller i Eskilstuna, vilket innebär något reducerad trafik jämfört med resten av året. Nytt för årets sommartidtabeller är att linje 1 och 2 kör 20-minuterstrafik på vardagar.