Drottninggatan avstängd - så påverkas busstrafiken

Från och med den 1 april stängs korsningen Drottninggatan/Kungsgatan av för all fordonstrafik på grund av renoveringsarbete. Det påverkar stora delar av busstrafiken i centrala Eskilstuna.

På grund av att Kungsgatan renoveras kommer korsningen Drottninggatan/Kungsgatan att stängas av från och med den 1 april. Arbetet beräknas pågå fram till och med den sista juli. Avstängningen innebär att många av våra bussar kommer att ta andra körvägar och en del hållplatser kommer att flyttas under den här perioden.

Rent konkret innebär det att alla hållplatser på Drottninggatan är indragna och flyttade till antingen Resecentrum eller tillfälliga hållplatser på Fristadstorget. Du ser exakt var hållplatserna på Fristadstorget är placerade med hjälp av kartorna nedan:

 

De linjer som berörs är linje 1, 3, 4, 5, 7, 23, 24, 30, 31, 40, nattlinje: 60, 61, 62, 63, 64, 65 och landsbygdsbussarna. Observera att linjerna 2, 6, 8, 9 29 och 66 ej berörs av omläggningen. 

Behöver du ha ytterligare hjälp att se exakt vad som gäller för just din linje rekommenderar vi varmt att du laddar ner Sörmlandstrafikens app. Från och med den 1 april kommer den vara uppdaterad med de nya hållplatslägen som gäller efter avstängningen. Du kan också hitta informationen i reseplaneraren på Sörmlandstrafiken.se.


Skulle det ändå uppstå problem går det som vanligt alldeles utmärkt att ringa Sörmlandstrafikens kundservice. De har öppet dygnet runt och hjälper dig gärna att hitta rätt och ge dig den allra senaste informationen. Numret är 0771-22 40 00.

Läs också mer om själva renoveringsarbetet på kommunens webbplats här!

Vanliga frågor och svar:

Var går jag på och av bussen istället för på Drottninggatan?
Svar: Det beror på vilken linje du ska ta. Alla hållplatser på Drottninggatan är indragna och resenärer hänvisas till Resecentrum, alternativt Fristadstorget.  

Var hittar jag min buss på Fristadstorget?
Svar: Du kan se vilket hållplatsläge som gäller för din buss i Sörmlandstrafikens app, på Sörmlandstrafiken.se eller på kartan här!

Jag har inte tillgång till dator eller smartphone. Hur kan jag då få information om hållplatsändringar och/eller ändrad körväg för min busslinje?
Svar: Då kan du alltid ringa Sörmlandstrafikens kundservice på 0771-22 40 00. De har öppet 24 timmar om dygnet och hjälper dig gärna att hitta rätt. 

Hur kommer min restid att påverkas? Kommer bussarna att bli försenade?

Svar: Det är alltid svårt att säga exakt på förhand, men vår bedömning är att avstängningen inte kommer resultera i några betydande förseningar.

Var hittar jag senaste informationen om min hållplats eller busslinje?
Svar: Från och med den 1 april kommer reseplaneraren på Sörmlandstrafiken.se och i Sörmlandstrafikens app att vara uppdaterade med den allra senaste informationen.

Vilka busslinjer påverkas av omläggningen?
Svar: De linjer som berörs är linje 1, 3,4,5,7, 23, 24, 30,31, 40, nattlinje: 60, 61, 62, 63, 64, 65 samt landsbygdsbussarna.

Hur länge kommer avstängningen gälla?
Svar: Bussomläggningen beräknas gälla från den 1 april till och med 31 juli 2019.