Bussdesigntävling 2020 – skolelever i Nyköping hjälper elbussarna att synas

Skolelever i Nyköping har tagit fram förslag på dekaler som ska hjälpa till att synliggöra elbussarna i kommunens stadstrafik. Nu behöver vi din hjälp att rösta fram det vinnande bidraget.

Från och med förra sommaren utgör elbussar hela Nyköpings stadstrafik. Men det har inte synts tydligt på bussarna att det drivs av just el. Därför bjöd vi in elever i åk 4–6 till en tävling där det handlade om att illustrera text och en symbol – som blir en dekal på alla bussar. Nu är det dags för alla Nyköpingsbor att rösta.

– Bussdesigntävlingen är ett sätt att göra det möjligt för barn och unga att vara delaktiga, att de får känna sig hörda och sedda i det offentliga rummet, säger Anna Gustafsson, kollektivtrafikstrateg i Nyköpings kommun. Just i år innebär också tävlingen att vi hoppas öka kännedomen om att alla bussar i stadstrafiken går på el. 

Tävlingen är en del av Trafikantveckan och ett samarbete mellan Nyköpings kommun, Sörmlandstrafiken och Nobina. En jury med representanter från de tre verksamheterna har utsett finalisterna som Nyköpingsborna röstar på.

Lär mer om tävlingen och rösta på ditt favoritbidrag via Nyköpings kommuns webbplats här!