Bra att tänka på inför skolstarten

Här kommer lite tips som är bra att tänka på för dig som tänker resa kollektivt till och från skolan under den nya terminen.

Fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika kollektivt resande i den mån man kan. De som har möjlighet att gå eller cykla till skolan uppmanas att göra det och föräldrar som har möjlighet att skjutsa sina barn till skolan uppmanas att göra det. Detta för att ge ordentligt med plats på bussen åt de som verkligen behöver resa och saknar andra alternativ.

Skolkort/elevkort gäller från och med den 16/8. De ska valideras (blippas) precis som vanligt i bussens validator. Reser du inom Eskilstuna kommun har bussarna öppna framdörrar. I övriga kommuner är det än så länge påstigning bak som gäller. Skyltar i bussarnas framrutor och på dörrarna visar vad som gäller för den bussen.

Våra trafikföretag har som vanlig möjlighet att stärka upp trafiken på avgångar som är extra utsatt för trängsel. Däremot finns det inga extrabeställda bussar på givna turer den här hösten. Men tillsammans med trafikföretagen analyserar vi trängselsituationen och utvärderar behovet av ytterligare åtgärder hela tiden. Har du synpunkter eller frågor är du välkommen att kontakta oss via telefon: 0771-22 40 00 eller via webbformuläret här! Vi finns också på Facebook här!

Tack för att du reser ansvarsfullt!