Mina sidor

Ladda på nätet 
När du har registrerat dig på Mina sidor kan du även registrera ett eller flera resekort till ditt konto. Det gör du enkelt med hjälp av kortnumret som du hittar på resekortets baksida. När ditt resekort är registrerat på Mina sidor kan du ladda resekortet direkt via nätet, när och var du vill. På Mina sidor kan du ladda ditt resekort med vilken produkt du vill och dessutom med en reskassa. Där kan du också se kortets saldo och din köphistorik.

Hur registrerar jag mig på Mina sidor?
På sormlandstrafiken.se finns en länk till Mina sidor. Gå in där och registrera dina kontakt- och personuppgifter för att skapa ett konto. Här kan du sedan registrera ditt resekort – och även barnens för extra bra översikt. Vill du så hjälper vi dig gärna med detta. Kom in eller ring till oss. (Mina sidor finns tillgängligt från september 2016)

Måste jag registrera resekortet på mina sidor?
Nej, det behöver du inte. Men det finns fördelar med att göra det. När du registrerar dig på Mina sidor får du bland annat tappa bort-garanti på dina resor. Och det är bra. Du kommer dock kunna ladda ett resekort på Mina sidor utan att registrera dig, men då kan vi inte ersätta dig för de produkter som finns laddade på ditt resekort - om du råkar tappa bort det.

Flera resekort på ett och samma konto
På Mina Sidor kan du registrera hur många resekort du vill på ditt konto. Du kan även döpa resekorten för att hålla isär dem. Genom att registrera korten på Mina Sidor kan du alltså samla och hålla koll på flera resekort på ett och samma ställe. Det underlättar till exempel om ni är en familj med många resekort att hålla reda på, men även om du själv använder flera olika resekort.

Varför ska jag fylla i ”favoritresa” på Mina sidor?
Genom att knyta en favoritresa till ditt kort behöver du bara meddela föraren de gånger du reser någon annanstans än din vanliga resa. Har du inte registrerat en favoritresa och bara har en reskassa på resekortet kommer priset för en zon för vuxen att dras från din reskassa. Du kan alltid be föraren om hjälp, hur du reser på bästa sätt och vilken typ av resa du ska välja.

Tappa bort-garanti
Om du registrerar ditt resekort på Mina sidor så har du möjlighet att själv spärra resekortet ifall det skulle komma bort. Du kan då få hjälp att få tillbaka de produkter som du hade på kortet till ett nytt resekort. Kontakta oss via telefon eller besök Station360 i Eskilstuna, så hjälper vi dig med detta. Du måste dock betala 20 kr för ett nytt kort. Observera att Tappa bort-garantin inte gäller för elev- eller skolkort.

Är ditt kort inte registrerat på Mina sidor har du dessvärre förlorat både kort och innehåll.

Jag har tappat bort mitt registrerade resekort. Hur gör jag för att få ett nytt?
Steg 1: Köp ett nytt tomt kort för 20 kr hos något av våra ombud eller ombord på bussen.
Steg 2: Ta kontakt med kundservice på: 0771-22 40 00 eller kom in till Station 360 i Eskilstuna. De kan då se vilka produkter och/eller pengar som finns på det borttappade kortet och för över allt till ditt nya kort. 

Kan jag betala med reskassa på Mina sidor? 
Nej. På Mina sidor betalar du med betal- och kreditkort (VISA eller MasterCard). 

Vad kan jag använda reskassa till?
Om du har laddat reskassa på ditt resekort kan du betala din biljett med den när du går ombord, vart och när du än vill åka. Priset för din resa blir då också lägre än om du betalar ombord på bussen. 

Kundcenter och ombud – var hittar jag dem?
Här finns en lista på aktuella försäljningsställen.

Är resekorten personliga?
Nej, med undantag för eventuellt laddade produkten skolkort samt seniorkort i Eskilstuna.

Kan flera personer resa på samma resekort – vid samma tillfälle?
Ja, en gruppbiljett med både vuxna och ungdom (reducerat pris) kan säljas av förare. Har du både periodkort och reskassa på ditt resekort så kan du själv resa med periodkortet och bjuda en kompis på resan med din reskassa.

Kan jag fylla på resekortet med hjälp av mobilen?
Ja, via Sörmlandstrafikens webbsida finner du Mina sidor, och kan där fylla på ditt resekort. Notera att det inte fungerar att ladda på resekortet via Sörmlandstrafikens app.

Hur gör jag för att ladda på SL-resor på mitt resekort?
Ditt kort kan användas när du besöker Stockholm. Kortet är förberett för detta men observera att ett månadskort eller reskassa som är giltig i Sörmlandstrafiken inte gäller i Stockholm. Du måste alltså köpa biljetter av SL, vilket du gör i en automat, eller annat försäljningsställe som säljer SL-resor. I Sörmland kan du göra detta i Eskilstuna vid Station 360 och i Gnesta vid Pressbyrån, annars gör du det på plats i Stockholms län. Det smarta är att du inte behöver flera kort att hålla reda på.

Vad gäller för mig som student, måste jag kunna visa studentlegitimation?
Om du studerar på minst 75% studietakt kan du resa till reducerat pris som uppgår till 2/3 av ordinarie pris. Det gäller för enkelbiljetter, dygnsbiljetter och 30-dagars biljetter. Vid biljettkontroll måste du kunna visa upp en giltig studentlegitimation.